dimarts, 16 d’octubre del 2007

Els altres cristians

M’ha semblat oportú, i sense por a que es converteixi en un precedent d’aquest Bloc, transcriure bona part del manifest que Justícia i Pau ha fet sobre la beatificació a Roma de religiosos i capellans assessinats durant la Guerra Civil espanyola. El manifest en qüestió m’ha arribat a través de l’adreça electrònica “Notícies Solidàries” i té com a títol “Tres lamentacions i un prec”.

“Va por ustedes”...

Justícia i Pau de Girona fa la declaració següent:

1.- Lamentem profundament la mort violenta de totes les persones, religioses o no, durant la Guerra Civil, una guerra que es desfermà a causa de l’aixecament militar contra el govern republicà legalment constituït.

2.- Lamentem profundament que la jerarquia episcopal espanyola –llevat d’honroses excepcions- es posés del costat dels sublevats i convertís una guerra civil en una croada, que callés davant les barbaritats que també es feren al bàndol dels rebels i que durant molts anys
recolzés la dictadura franquista.

3.- Lamentem profundament que després d’aquests anys de democràcia l’episcopat encara no hagi demanat perdó públicament pel seu compromís directe i actiu amb els sublevats. Pensem que aquest gest és indispensable si vol ser signe de reconciliació.

4.- Considerem que en aquest tema tan delicat l’episcopat ha de ser ferment de reconciliació i no pas d’enfrontament i divisió amb accions que aprofundeixen la divisió que, a causa de la Guerra Civil, encara hi ha en capes de la nostra societat. Per això demanem que d’una vegada per totes la jerarquia episcopal espanyola demani perdó públicament per la seva implicació directa amb la
dictadura franquista i que ho acompanyi amb gestos de transformació personal i institucional. I que miri endavant. Però per mirar endavant ha de reconèixer i assumir tot el seu passat.

JUSTÍCIA I PAU DE GIRONA

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Qui no s'ha trobat amb la sensació de que li estaven prenent el pèl?

Em sembla que ens han pres la camisa!. Des de l'entrada en vigor de les noves tarifes per minuts l'aparcament a la ciutat de Girona s'ha encarit un mínim del 50%. El més preocupant és que tothom ho ha acceptat com a una cosa feta i a ningú se li ha acudit fer res ,i a sobre et trobes tot de cartellets amenaçant de que si et roben o et ratllen el cotxe no assumiran cap responsabilitat. Em pregunto què passaria si, per exemple, tots els primer dilluns de mes fessim un boicot i no anessim a cap aparcament?. Baixareien els preus?.
El problema seria on deixar el cotxe. Potser així també l'ajuntament es posaria les pil·les amb el transport públic i solucionariem dos problemes d'un sol tret.