dimarts, 12 de maig del 2009

Combatre la crisi: l’ocupació en primer lloc

La CES ha llançat aquesta campanya per a exigir als governs europeus un pacte social que garanteixi que els treballadors i treballadores no hagim de pagar les conseqüències d’una crisi que no hem provocat.
Els dies 14, 15 i 16 de maig es celebraran diferents manifestacions amb el mateix eslògan i la mateixa intenció: forçar als governs comunitaris a plantejar solucions globals, per això sortirem al carrer a Madrid, Brussel·les, Berlín i Praga.
Des de Catalunya aportarem unes 2000 persones a la manifestació de Madrid, que s’espera que sigui multitudinària.
La CES exigeix així un pla concret per a millorar la qualitat de l’ocupació, la protecció dels sectors industrials més castigats i els seus llocs de treball, més inversió en les noves tecnologies i també en els serveix públics.
La campanya també es centra en la reivindicació de més i millors condicions en la protecció social per a protegir a les persones amb més dificultats o en perill d’exclusió social, aprofitant, al mateix temps, per a denunciar les darreres decisions antisocials del Tribunal Europeu de Justícia, que darrerament va en la línia d’afavorir les llibertats del mercat per sobre dels drets de les persones i la negociació col·lectiva. Aprofito per a recordat que les eleccions al Parlament Europeu són molt importants, i que és molt necessari votar a l’esquerra, la que sigui, perquè han estat les úniques forces que han aturat directives com la Bolkestein, la de les 65 hores o la coneguda com la directiva de la vergonya.
També reclama una regulació dels mercats financers, com no, perquè no se’ls permeti fer el que vulguin, a més, d’exigir una distribució justa i equitativa de la riquesa i que el Banc Central Europeu no només es dediqui a controlar la inflació, sinó que també es dediqui a fomentar iniciatives que afavoreixin l’ocupació de qualitat.
Com veieu estem en un moment on és cada cop més necessari fer-nos sentir com a treballadors i treballadores, i la millor manera de fer-ho és al voltant del sindicalisme general i de classe. Com sempre: la unió fa la força!.