dimecres, 7 de setembre del 2011

Joan Coscubiela, candidat a les generals.-

Fa unes hores que m’ha arribat la notícia de que en Joan Coscubiela (en Coscu) es presentarà a les primàries per sortir com a cap de llista d’IC-V per Barcelona al Parlament espanyol. Sens dubte és una de les poques bones notícies d’avui. En Joan aportarà a aquesta organització política una cosa que fa temps, al meu parer, que li manca: un discurs polític enfocat en temes socials i en l’economia. I ho farà amb un profund coneixement de la realitat social i econòmica del nostre país. Sens dubte serà un referent, ara també polític, per a moltes persones d’esquerres i la seva tenacitat, coneixement i vàlua farà guanyar molts adeptes a IC-V.

Sembla que serà una comtessa política emocionant, perquè en arguments, els seus contrincants hop tindran molt, però que molt difícil. En Coscu ja ens té acostumats a un discurs clar, però molt evolucionat i molt ben construït, a una expressivitat encoratjadora i valenta,però plena de seny i de sentit comú, és , a més de ser un gran orador, una persona molt honesta, un home de poble que ha treballat i treballarà per la classe treballadora (valgui la redundància!). Un home perillós, sens dubte, per l’altre esquera, des del punt de vista polític. Per això, avui és com si s’hagués iniciat un nou període polític.

Segurament aquesta ha estat una decisió molt meditada i treballada per totes les parts, el partit i en Joan; segurament no ha estat una decisió precipitada; segurament ha estat una decisió difícil, però com a home valent ha pres una gran decisió. Amb ell IC-V ha guanyat molt més que un candidat o que un diputat, ha guanyat un munt de saviesa i d’inquietuds, un discurs regenerador, modern, sensible als problemes de la gent, curós en les paraules i de profunditat aclaparadora, un home segur, que ho donarà tot pels altres, com ha fet sempre, per això estic content, per fi, la política retroba el seny perdut i fa coses com aquestes, fer que en Coscu es presenti com a candidat a les properes generals. Ha estat una decisió magnífica que farà que molts “indecisos” i “descontents” votin, amb cara i ulls, i amb convicció unes sigles d’esquerra amb persones d’esquerra i amb una ideologia clarament d’esquerres. Un gran encert per IC-V.

dimarts, 6 de setembre del 2011

La darrera ejaculació del TJSC.-

Disculpeu l’aparent equivocació, però més que una interlocutòria m’ha semblat una ejaculació, ara no sé si dir precoç o no, però és que, des de fa un temps, sembla que la política i la justícia, sovint posades d’acord, actuen en funció d’allò de veure qui la té més …, sí, allò de que no ve d’un pam no sembla ser més que una antològica “hippyada”. De mides hi ha moltes, fins i tot avui hem pogut veure com els “anti-tot” (i no m’agradaria vincular-los al moviment del 15-M), no només han intentat boicotejar la manifestació a Barcelona (convocada per més de 40 entitats!), per l’altre “a veure qui la té més llarga” (respecte a la modificació de la Constitució Espanyola sense comptar, com en realitat han fet sempre però amagant-lo amb formes més o menys educades, amb la gent, el poble, la sobirania), si no que a més a més, a Madrid han convocat una de paral·lela. Lluny de criticar-lo, només diré que la capacitat estratègica de les persones que ho han decidit és molt limitada, em sembla, i coincideix amb la màxima de: divideix i venceràs, que ha estat una equivocació fatal, innecessària i pueril. Es veu que allò de: “el poble unit mai no serà vençut” no sembla que sigui de gran interès pràctic per aquesta gent. Però tornant a l’ejaculació, la meva sospita és que a sobre no ha estat amb orgasme inclòs, per tant, hauran d’anar a fer un tractament, perquè el sexe ben fet i amb plaer és un bon al·licient, però no per fer política i aplicar justícia.