dissabte, 17 de desembre del 2011

La mala celebració de la UdG i al relació de la rectora amb els mossos d’esquadra.-
Foto: Diari de Girona (el meu amic amb els mossos en forma de triangle)

El meu amic César, sindicalista de certa edat, estudiant incansable i home de cap despert em va explicar ahir com la força de seguretat d’en Mas el va maltractar, insultar, esbatussar, despullar i humiliar en un lloc separat del claustre romànic, on ningú no el podia veure. El per què, ara us ho explicaré.
El meu amic no és cap agitador, no és una persona, ni molt menys, violenta, al contrari, li agrada molt dialogar, compensar les paraules amb els altres per treure les seves conclusions, i ahir, com home de plenes conviccions estava amb els estudiant defensant la universitat pública i posant de manifest el descontent d’alumnes i de la comunitat educativa amb les retalles del Govern català. Sí, es trobava davant de tot, perquè veia noies de poc més de cinquanta quilos de pes davant dels mossos, les mateixes que va veure amb les costelles trencades, les mateixes que va intentar defensar dels mossos d’assalt, perquè estaven indefenses, les mateixes que van rebre una brutal pallissa, les mateixes que van ser colpejades a cops de puny i coces. Se’l van dur a cops i amb estirabots i el van fer despullar.  Estava preocupat per la violència innecessària que havien utilitzat. Preocupat perquè allò era una ratonera i preocupat de què la molt il•lustríssima rectora de la UdG hagués deixat que claustre s’omplís policies i que donés l’ordre de carregar contra els estudiants.
Em sembla prou evident que les coses no van bé i que cal una rectificació per part de la molt il•lustríssima rectora, com també dels responsables policials per deixa que actuessin amb una violència gratuïta.

dimarts, 13 de desembre del 2011

La Casa Real i l’església espanyola.-

En una democràcia com la nostra, amb el blindatge polític, mediambiental i legal dels membres de la nostra monarquia elevats a l’estatut que marca la Constitució Espanyola, no estaria de més que la transparència, a part de norma, fos una realitat i que també, com a garants d’una institució de controvertida realitat, aprimés les seves despeses conforme a la realitat que ens estan fent vivint des dels mercats econòmics. Ara, quan la política ja no mana, i manen els poder econòmics, també hauria de ser possible que la nostra monarquia fes un acte de constricció pressupostària exemplar.

El mateix hauria de passar amb l’església catòlica espanyola. Caldria una revisió del Concordat amb el Vaticà i una retallada, també exemplar, de la seva intervenció en els afers polítics i socials del nostre país. Si les comunitats autònomes tanquen l’aixeta a les subvencions, que també li tanquin la possibilitat de rebre ni un cèntim d’euro (ni en metàl·lic ni es espècie) a l’església catòlica. No m’he parat a investigar quina seria la quantitat d’estalvi, però sens dubte que no seria menyspreable. El mateix per les patronals, evidentment.