dimarts, 3 de novembre del 2009

Informe sobre política fiscal

El Centre d'Estudis i Recerca Sindical de CCOO de Catalunya acaba de publicar un informe sobre política fiscal on es posa de manifest, amb tot un seguit de dades, quina és la situació actual del nostre país en relació a les polítiques fiscal vigents. Intentaré resumir:

Nosaltres comptem amb un sistema fiscal (ja ve dels antics governs del PP) que discrimina a les rendes del treball respecte les del capital. Som el país que té una pressió fiscal inferior a la mitjana europea; a més a més, la despesa en protecció social està molt per sota de la mitjana europea i totes les actuacions que s'han fet en matèria fiscal responen a la intenció d'introduir rebaixes fiscals en els impostos directes (els que graven sobre la renda i el patrimoni) i augmentar els impostos indirectes (els que paguem tots i totes independentment el nivell de rendes que tinguem).


L'informe situa una sèrie de solucions al respecte, que passen per la lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida, passat per la reclamació d'una fiscalitat autònoma més suficient i progressiva (més informació a http://www.ccoo.cat/)