divendres, 14 de desembre del 2007

El tribunal de Justícia de la Unió Europea posa en perill el dret de vaga dels Estats membres.
El conflicte entre l'empresa finlandesa Viking i el sindicat FSU i la Federació Internacional del Transport ha acabat amb una sentència molt perillosa i injusta per part del Tribunal de Justícia de Luxemburg on es limita el dret de vaga de tots els treballadors i treballadores europeus. La deslocalització i el prestamisme es paga amb una bona moneda per l'empresa en qüestió. La setència estableix que l'exercici del dret de vaga, en la seva dimensió europea, no pot desenvolupar cap efecte restructiu sobre la lliure competència ni sobre les llibertats empresarials. Recordem que el dret de vaga és un dret fonamental i per tant ataca directament a la llibertat sindical i al dret a la defensa dels interessos dels treballadors.

La barbaritat d'aquesta sentència ve determinada perquè posa per davant de drets i principis democràtics de les persones d'altres de rang més dubtós i amb un cert tuf carranclós com la lliure competència, la llibertat empresarial o la llibertat de prestació de serveis. D'aquesta manera regula, sota mà, un dels objectius de l'ex-directiva Bolskestein, aconseguint una pressió a la baixa dels salaris i una clara desprotecció dels treballadors i treballadores treient valua al caràcter contractual de la negociació col·lectiva. Acaben així per dilapidar un dels principis fonamentals de la nostra democràcia.

Per tot això és molt important fer extensible una condemna unànim i general en contra d'aquesta clara agressió als treballadors i treballadores i a totes les organitzacions sindicals, com també és molt important que el sindicalisme europeu trobi un espai comú de denúncia d'aquest tipus d'actituds, perquè si no actuem, quina Europa ens espera?.