dijous, 15 d’abril del 2010

La rebel•lió dels bisbes

El teòleg alemany Hans Küng ha cridat a la rebel•lió dels bisbes perquè considera que el papa Benedicte XVI ha fracassat en la seva funció unificadora i en el compromís de reconciliar la ciència moderna amb l’Església catòlica.
A més a més, imputa la màxima responsabilitat de l’actual papa, quan era cardenal, de la responsabilitat d’amagar intencionadament la pederàstia practicada durant molts anys a través de la “Congregació per a la defensa de la doctrina de la Fe”.
Li demana als bisbes que siguin valents i que no es dobleguin davant el Vaticà i demana una certa democratització de les decisions que pren el papa, en la línia que Concili Vaticà II va dictar per controlar l’autarquia papal i aconseguir el consens dels bisbes alhora de decidir quelcom. Fa una crida a la desobeir al papa! I això és força interessant.
Ho és perquè els propis bisbes veuen insostenible el rumb de l’Església que cada cop més s’allunya de la realitat de la resta dels humans. El que no entenc és com va sortir escollit coneixent qui era?. No crec que passi res, en tot cas, pot passar que un grup d’influents bisbes i cardenals puguin collar-lo una mica i controlar l’excés verbal, però poca cosa més. Com que és relativament jove, s’haurà d’esperar a que la natura faci el seu treball. Sona una mica bèstia i tampoc no són cap expert en temes religiosos, però realment, després de veure les trajectòries dels anteriors papes, no conec, i potser m’equivoco, a cap papa que hagi dimitit. S’haurà de veure que no acabin per condemnar per apòstata a l’heterodox Hüng.