dissabte, 22 de novembre del 2008

L’informe de la CSI: 91 sindicalistes van ser assassinats durant l’any 2007.

L’informe anyal de la Confederació Sindical Internacional sobre les violacions que es cometen en contra dels drets sindicals, ha donat com a resultat una deplorable tendència a l’empitjorament de les condicions en què els treballadors i treballadores d’arreu del món desenvolupen les seves tasques com a representants dels treballadors i treballadores. Una tendència que posa de manifest el fort impuls d’alguns països per a la destrucció dels sindicats organitzats i un sever increment de lleis que van en contra dels drets sindicals, que afavoreixen la violència i la intimidació impune vers els sindicalistes.
On més s’han assassinat a sindicalistes ha estat a Colòmbia, seguida de Guinea amb 30 i Guatemala amb 4.
L’Informe, que ha estudiat el cas de 138 països, ha posat de manifest l’acord entre els legisladors i els empresaris per robar als treballadors i treballadores dels seus drets legítims a defensar-se i exigir drets.
També s’han empresonat a 73 sindicalistes, dels quals 40 a l’Iran, 14 al Marroc i 7 a Birmània. Hi ha hagut amenaces i tortures, a més a més de milers d’acomiadaments indiscriminats i improcedents de treballadors i treballadores d’arreu del món.
Recorda també que la Unió Europea també ha practicat l’antisindicalisme amb els casos com “Viking” i “Laval” (ja comentats anteriorment en aquest blovc).
L’Informe insisteix en la preocupant tendència d’empitjorament de les condicions de treball i els drets de les persones i explica que molts governs s’han pronunciat a favor d’una interpretació molt àmplia del “servei públic” per a negar el dret de sindicalització i a la negociació col·lectiva, sobretot en el sector públic.
També remarca un important increment de la repressió dels governs contra els treballadors i treballadores del sector de la comunicació.
Si voleu llegir l’Informe complet el podeu trobar a: http://survey08.ituc-csi.org/survey.php?IDContinent=0$Lang=ES