dimecres, 25 de març del 2009

Francesc Sanuy, advocat, exconseller de la Generalitat amb CiU i antisindicalista

Segurament és el que està buscant. Que algú el contesti. Però com que el meu bloc el mira poca gent , crec que em puc permetre el luxe de comentar la desafortunada entrevista publicada avui al diari Avui. Entrevista que tampoc no ajuda ni al periodisme professional ni al sector, i molt menys a la qualitat de la premsa escrita.
És una llàstima que el talent es perdi amb coses com aquestes. En tot cas m'ha molestat llegir l'entrevista, plena de frivolitats. Cadascuns dels arguments que ha utilitzat són realment fàcils de rebatre, no gastaré ni una línia en fer-ho. Crec que no s'ho mereix (a part que estic segur que és plenament conscient de les barbaritats que ha dit).
Aquest senyor fa ús dels més suats tòpics contra els sindicats dels corren nostre país, sota un únic impulsor: carregar-se, com sigui, la imatge dels sindicats i enervar a la raó única unes opinions alimentades amb farses de circ i mentides de cafè de tres rals.
A l’entrevista es permet el luxe de defensar a José Antonio (feixista conegut) i a afirmar, amb difamacions, que els sindicats no fan la feina que han de fer. Ha dit coses tan greus que em sembla que algú dels sindicats faria bé en estudiar si són motiu de delicte.
Fa afirmacions xenòfobes i s’inventa tot tipus de coses que desconeix, i si coneix menteix descaradament , tot intentant fer-se l’interessant. Arriba al seu més gran grau de cinisme quan es permet, fins i tot, el plaer de criticar l’etapa en què ell era conseller de la Generalitat amb el govern de CiU. Aquest senyor o és un impresentable que només busca, amb la seva demagògia barata , un petit espai de complaença personal que no fa cap bé al periodisme en sí, ni al diari ni a la opinió pública o un provocador.
Ni us recomano que busqueu l’entrevista. És del tot penosa, creieu-me! (ara, si us voleu cabrejar .....???

dimarts, 24 de març del 2009



No sigueu Qtres!

L’assemblea de SEAT ja ha decidit apostar per la congelació de salaris a canvi de garantir els llocs de treball gràcies als nou cotxe Q3. Sobre la opinió del conjunt dels treballadores i treballadores, malgrat no compartir-la, l’entenc i la respecto Ara bé, les conseqüències d’aquesta decisió eren d’esperar: s’apuntarà tothom a demanar la congelació salarial a canvi d’una feble promesa sobre continuïtat i manteniment de llocs de treball, per això dic que a aquest fenomen argumentistic només se li pot dir Qtres (és a dir, cutre!).
El fenomen Q3 s’estendrà per a tota la negociació col·lectiva, perquè total, si ja s’ha fet a la SEAT i els seus treballadors passen de ser uns “folloneros” a persones cabals que miren pel bé de la seva empresa, perquè no han de seguir el mateix exemple la resta dels treballadors i treballadores?. Aquest és el fil principal de l’argumentació Q3. La rutina de la crisi alimenta aquesta sensació de por que fa que les persones preguin decisions sense mesurar del tot les seves conseqüències. Només espero que el grup VW no es passi de llest i al final acabi portant l’esperat Q3, perquè sinó no sé quina cara posaran tots els qui van defensar la congelació salarial a canvi d’una promesa sense fonament!. Aleshores haurem de dir que se'ls van dur al Ktre! Déu no ho vulgui.
La merda dels habitants de la ciutat d’Oslo mouran els autobusos municipals

No és cap broma. És una notícia certa. Amb tanta merda era d’esperar que a algú se li passés pel cap utilitzar-la com a remei barat per a crear combustible per a moure el transport urbà. Només se’ls podia ocórrer als noruegs!.
L’alcalde de la ciutat d’Oslo, que es diu Ole Jakob, ha impulsat aquesta mesura pionera que començarà a entrar en vigor a partir del mes de setembre d’aquest any. Olè! Per l’alcalde. Diuen que li trauran la mala olor i només aprofitaran el biometà sortint. Ara sí que podran dir que els autobusos van cagant llet. Espero que ara no la caguin i no funcioni l’invent!.
Doncs bé, a Noruega també tenen idees de bomber, com ara tancar les saunes d’homosexuals perquè diuen que tenen un alt risc de contraure la SIDA. Aquí el Papa, que jo sàpiga, encara no ha arribat a dir que no es posin preservatius. Suposo que deu pensar que això de la homosexualitat no és de catòlics!