dimarts, 8 de gener del 2008

De nou l'avortament
Sembla increïble però tornem-hi!. Quan la societat, la societat normal, la que no és cínica, té més que assusmit que les dones han i tenen dret a l'avortament apareix un interès més que sospitós per tornar a plantejar un debat en clau marxa enrera en contra d'un dret per les persones. Sembla del tot irracional aquesta campanya en contra, no dels centres que ofereixen aquest servei, sinó contra les dones que necessiten interrompre l'embaràs pels motius que sigui.

Tornem a les velles pràctiques de sempre, quan les dones que tenien possibilitats econòmiques, la majoria provinents de classes econòmiques acomodades, podien passar un cap de setmana a l'estranger i avortar sense cap mena de contemplació, i en canvi aquelles dones amb problemes econòmics havien de fer-ho posant en perill les seves propies vides. És d'un cinisme total!. El que ens estem jugant no és res innocent. Això forma part d'una estrategia de la dreta espanyola i catalana per tornar als seus vells i ensopits valors morals, com quan el PP es postula en contra dels matrimonis homoxexuals sabent que entre les seves files, signe de normalitat, n'hi ha un grapat gens menyspreable. Passa el mateix amb l'Esglèsia que permet tenir pederastes o es posiciona en contra d'una assignatura que no contradiu, en absolut, els seus evangelis. Em recorda tant allò de "a Dios rogando y con el palo dando". És clar que després no tenen cap pudor a sortir al carrer a manifestar-se lluint les seves millors gales, joies incloses i predicar que s'ha d'ajudar als pobres.

Aquesta falsa moral sembla que continua estant emergent en la nostra societat. Està clar que ens queden moltes coses que tancar d'èpoques passades que encara fan pudor a resclosit.

La política de fer inspeccions indiscriminades pot estar justificada o no, però no em sembla estrany que s'hagi generat aquest malestar col·lectiu dels centres autoritzats per la pràctica d'avortament, si és que no hi ha una intenció més obscura just en el moment que la dreta espanyola s'està escarnint amb les idees més o menys progressites de l'actual Govern, i que estiguin ben tips de rebre pressions i inspeccions, amenaces i fins i tot agressions al més vell estil ku klux klan.

Aquesta jove democràcia nostra necessita encara d'un bon grapat de sentit comú i bones intencions.