dilluns, 11 d’agost del 2008


Una medalla per Abajo España

No, no és cap proclama antiespanyolista. Ni una paròdia sobre Espanya. De fet ni el títol és del tot meu, és una inspiració del meu cunyat, però em faig la següent pregunta: què hagués passat si en comptes d’Abajo s’hagués dit Arriba?. Ja era del tot confós veure un esportista a les Olimpíades amb un “Abajo Esp”. No vaig poder frenar en el meu cap una altra imatge. Suposo que són coses de l’atzar. I és que no anem bé. No anem bé amb la inflació, amb el nostre Estatut, amb la fiscalitat, amb les hipoteques, ni amb l’IPC, ni .... amb tantes coses més que ara que se’m comencen a acabar les vacances he pensat que aquesta medalla olímpica representava aquest esperit contradictori i subtil que tenim a l’Estat espanyol i a Catalunya.
El nostre món continua com sempre, malgrat el miratge de l’abaixada dels preus dels carburants, si quasi em feia il·lusió omplir el dipòsit!. El nivell de cinisme internacional i nacional és enorme.
Guerra, totalitarismes, fam ... i nosaltres amb anuncis ambientats en el Tibet. Si és que queda “gïai” i sona a progre. Sort que tenim les Olimpíades per poder mirar cap a un altre costat.