divendres, 18 de novembre del 2011

VOTA ICV-EUiA. L'ÚNIC VOT D'ESQUERRES DE DEBÒ.


PER QUÈ LA SANITAT MAI HA DE SER UN NEGOCI COM PRETEN LA DRETA D'AQUEST PAÍS.-

height:360px; display:block; position:relative; z-index:2">

111 personalidades le dan el último impulso a Joan Coscubiela

Manuel Castells, Jordi Borja, Anna Sallés, Jordi Coca o el ex fiscal anticorrupción Carlos Jiménez Villarejo dan su apoyo al ecosocialista

Elecciones generales 2011 (Font: La Vanguardia)

Felip Vivanco

FELIP VIVANCO

Barcelona

Principio del formulario

Final del formulario

Si Joan Coscubiela, el maratoniano candidato de ICV-EUiA necesitaba un empujón en las últimas horas de campaña, esta mañana se lo han dado nada menos que 111 personalidades de la cultura, del mundo académico. Un total de 25 profesores, 17 catedráticos, 12 directores de cine, teatro y actores, 10 abogados, 6 historiadores, cinco arquitectos, un ninotaire y hasta un maestro chocolatero le han endulzado la mañana al cabeza de lista ecosocialista que no ha querido desvelar cuál es su pronóstico para el domingo, si bien se le ha notado muy optimista.

Además de las diez primeras firmas de personalidades que encabezan el manifiesto "Ara Coscubiela" (Manuel Castells, Jordi Borja, Anna Sallés, Jordi Coca o el ex fiscal anticorrupción Carlos Jiménez Villarejo), esta mañana la lista se ha agrandado con los nombres, por ejemplo, de la cantante y actriz Ester Formosa, de sus colegas Vicky Peña y Francesc Orella, del dibujante FER, de la cantante Big Mama, del reconocido arquitecto Manel Ribas Piera, del catedrático Joan Ramon Laporte o del director de teatro Pepe Sanchis Sinisterra.

Antes de cerrar la campaña esta noche en l'Hospitalet, Coscubiela ha querido dejar en el aire unos cuantos mensajes. Ha echado por tierra la política cultural del Govern de la Generalitat por sus "recortes presupuestarios y sus recortes a la dignidad de los profesionales" y lo ha ejemplificado "con la dimisión de los miembros del CoNCA y del jurado de los premios nacionales de Cultura de 2012.

"Algunos mantienen la idea de que hay que controlar y someter la cultura a los mercados y a los políticos. Algunos, (como el candidato de CiU) Duran Lleida se llenan la boca de Catalunya y de la dignidad pero se cargan sus dos principales instrumentos: la cultura y la educación", ha asegurado.

El candidato ha tenido tiempo para criticar a CiU por los recientes comentarios sobre el creciente número de catalanes que se llaman Mohammed: "No creo que haya muchos Mohammed, pero para quien crea que sí, que piense quién les ha explotado pagándoles salarios bajos".

20-N

Coscubiela: ´Les retallades no reactivaran l´economia

Joan Coscubiela.El candidat d'ICV-EUiA considera que els mercats "no són tontos ni gilipolles" (Diari de Girona)

17-11-2011

VOTI AQUESTA NOTÍCIA http://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gif

http://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/tuenti.png

http://estaticos01.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/meneame1vs2.png

Joan Coscubiela. ACN

ESPECIAL 20-N: Candidats |Tot sobre les eleccions

ACN / TERRASSA El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha posat de manifest aquest dijous que els mercats són "cobdiciosos i no tenen ànima", però "no són tontos ni gilipolles" i saben que l'economia no es reactivarà amb més retallades. "Avui la situació dels mercats financers ha confirmat el nostre diagnòstic i la nostra política", ha assegurat en un míting a Terrassa l'ecosocialista, qui augura que la situació fins i tot empitjorarà si, com diuen les enquestes, guanya el PP de Mariano Rajoy. Coscubiela s'ha reivindicat com "el vot més útil d'aquestes eleccions" i ha apostat per una modificació de la Carta Magna: "Si l'Estatut no cap en la Constitució, no queda més remei que reformar la Constitució".

En un dia en què la prima de risc ha fregat els 500 punts, Coscubiela ha argumentat que mesures com la reforma laboral, la congelació de les pensions, la rebaixa dels sous als treballadors públics o la reforma de la Constitució no han servit per calmar els mercats, si no al contrari.

Joan Coscubiela encara la recta final de la campanya electoral -72 hores, segons el seu recompte habitual- amb optimisme. Fins i tot ha dit en to de broma que, si aconsegueix quatre diputats, anirà corrent des de Terrassa fins a la muntanya de la Mola (Vallès Oriental). A més, ha utilitzat la ironia per referir-se al futur de Mariano Rajoy, qui "probablement" sigui president després del 20-N: "Crec que Rajoy, fent honor als seus orígens, ens vindrà a dir alguna cosa així com: 'Españoles, con el gobierno de Zapatero, estábamos al borde del abismo. Ahora hemos dado un paso al frente'". D'aquesta manera, Coscubiela feia referència a un acudit de l'època franquista.

També s'ha remuntat l'època dictatorial parlant de l'oli de ricí per explicar que el PP es "presenta com alternativa" però amb la "mateixa orientació de les polítiques" de retallades socials que ha fet el PSOE. "Amb una diferència: on altres ens proposaven un litre d'oli de ricí, el PP ens diu que deu litres d'oli de ricí. La mateixa recepta però amb més dosi". Si bé en quantitats petites l'oli de ricí es feia servir per les seves propietats curatives, es donava en dosis elevades als presos del règim franquista com a mètode de tortura.

Els ecosocialistes han fet de nou una crida a la participació i a aquells que en altres ocasions van votar el PSC: "Si ha fallat Zapatero, feu fora Zapatero, però no us traïu a vosaltres mateixos. No renuncieu a les vostres il·lusions, als vostres ideals", ha dit el número tres de la llista, Joan Josep Nuet.

El míting ha tingut lloc al centre cívic municipal president Macià de Terrassa, davant d'unes 250 persones.

dijous, 17 de novembre del 2011

Manifest del món del treball

PER UNA SORTIDA JUSTA DE LA CRISI

Davant les eleccions generals del 20 de novembre, les persones sotasignats, gent diversa i procedent del món del treball, conscients del que tota la ciutadania ens juguem en aquesta convocatòria, donem suport a les candidatures d’ICV –EUiA encapçalades per Joan Coscubiela, per les raons següents:

El moment que viu el nostre país i el món posen en evidència que les polítiques neoliberals amb les quals s’està afrontant la crisi, encara l’aprofundeixen més. Són mesures d’ajust , injustes i inútils, que opten per les retallades socials i la pèrdua de drets laborals en lloc d’apostar per la recuperació de l’economia i la creació d’ ocupació. Allà on governen, tant el PP i CiU, com el PSOE, estan fent aquestes mateixes polítiques, que fan recaure sobre els treballadors i treballadores els costos de la crisi.

Davant d’aquesta situació, no volem callar. No acceptem unes xifres d’atur del tot intolerables ni podem ser indiferents contemplant com es deterioren els serveis públics, s’amenaça la sanitat, l’educació i la protecció social i es desmantella l’estat del benestar.

No és cert que no hi hagin altres alternatives. Defensem que és possible sortir de la crisi d’una forma socialment justa, amb un nou model econòmic més sostenible i capaç de crear ocupació estable , segura i amb uns salaris dignes.

Hi ha recursos suficients si paga més qui més té i es lluita de forma decidida contra el frau fiscal i l’economia submergida, però perquè això sigui possible cal una reforma fiscal justa i progressiva. Avui, al nostre país, els empresaris/es tributen menys que els treballadors/es i les grans fortunes a penes paguen impostos. Acabar amb aquests privilegis ha de ser una prioritat.

És també el moment d’introduir formes de fer política més participatives per guanyar en qualitat democràtica. Fets com aprovar una reforma de la Constitució sense participació de la ciutadania no es poden tornar a repetir.

No ens hem de resignar i hem de convertir la indignació en compromís. Cal que els treballadors i treballadores participem en les eleccions i fem sentir la nostra veu. Només d’aquesta manera podrem canviar les coses.

Afirmem que el vot útil de l’esquerra és el d’ICV-EUiA, la força política que té propostes per sortir de la crisi, que ha donat suport als Sindicats en la vaga general contra la reforma laboral i que està al costat dels treballadors i treballadores defensant els seus interessos i, amb la ciutadania, lluitant contra les retallades.

Per garantir polítiques d’esquerres i defensar els drets socials i laborals, és necessari que, a tot Catalunya, les candidatures d’ICV-EUiA surtin reforçades d’aquestes eleccions. Les persones que les integren coneixen el món del treball i lluiten en favor d’una societat més justa. Fem-los confiança!

EL PROPER 20 DE NOVEMBRE, DONEM SUPORT A LES CANDIDATURES D’ICV-EUiA QUE ENCAPÇALA JOAN COSCUBIELA

Joan Coscubiela vol ser el portaveu dels drets dels treballadors i treballadores al Congrés

El cap de llista d’ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha assegurat avui durant una roda de premsa en una empresa de Capellades que serà el “portaveu dels drets dels treballadors i treballadores” al Congrés en una legislatura que, ha dit, els temes laborals i socials vinculats a l’amenaça d’una nova reforma laboral i de carregar-se la negociació col·lectiva estaran molt presents en la cambra baixa. Pel seu clar vincle amb el món del treball, Coscubiela ha assegurat que “és evident que puc fer bé aqueta funció de defensar els interessos dels treballadors canalitzats a través de les organitzacions sindicals”.

Per a Coscubiela, que ha rebut el suport de més d’un miler de sindicalistes d’empreses de diferents sectors que han signat el manifest Per una sortida justa de la crisi, “posa de manifest la importància que el món del treball li dóna a aquestes eleccions” i ha remarcat que “no estan disposats a callar”. “Volen parlar donant suport a la coalició que ha demostrat que sempre està al costat dels treballadors i treballadores a les verdes in a les madures”, ha dit Coscubiela.

En aquest sentit, el cap de llista d’ICV-EUiA ha assegurat que “qui signa el manifest i les persones que ells representen saben qui és Joan Coscubiela i amb qui s’estan jugant els quartos si voten a la nostra candidatura i saben fins a quin punt he estat al costat de la gent”.

De fet, els signants del Manifest afirmen que el moment que viu el nostre país i el món posen en evidència que les polítiques neoliberals amb les quals s’està afrontant la crisi, encara l’aprofundeixen més. “Són mesures d’ajust , injustes i inútils, que opten per les retallades socials i la pèrdua de drets laborals en lloc d’apostar per la recuperació de l’economia i la creació d’ ocupació. Allà on governen, tant el PP i CiU, com el PSOE, estan fent aquestes mateixes polítiques, que fan recaure sobre els treballadors i treballadores els costos de la crisi”, denuncien.

Per això, davant d’aquesta situació, asseguren que ni volen callar ni accepten unes “xifres d’atur del tot intolerables” ni poden ser indiferents contemplant com es deterioren els serveis públics, s’amenaça la sanitat, l’educació i la protecció social i es desmantella l’estat del benestar. “No és cert que no hi hagin altres alternatives. Defensem que és possible sortir de la crisi d’una forma socialment justa, amb un nou model econòmic més sostenible i capaç de crear ocupació estable , segura i amb uns salaris dignes”, diuen per la qual cosa acaben demanant el vot i “la confiança” per la coalició per garantir les polítiques d’esquerres i la defensa dels drets socials i laborals

Des de Capellades, a l’Anoia, una comarca especialment afectada per la crisi econòmica, Coscubiela ha volgut visitar una empresa dedicada a les infraestructures industrials que, ha dit, és “un cas pràctic que les propostes d’ICV-EUiA són sèries i absolutament viables”. “L’economia catalana i l’espanyola té potencialitat per crear ocupació, cap sector és obsolet i tots poden contribuir a la sortida de la crisi econòmica”, ha remarcat Coscubiela. Però per això, ha dit, calen polítiques públiques de suport a les polítiques econòmiques i incentius pel sector industrial. “Cal un sector públic potent amb recursos fiscals suficients”, ha afegit.

dimecres, 16 de novembre del 2011

‘Coscu', el fil roig (EL PUNT AVUI)

09/11/11 02:00 - BARCELONA - SERGI PICAZO

Foto: Josep losada


En Coscu, com el coneix tothom, és nou en política però no és cap novell. A finals dels setanta ja era advocat laboralista i va vincular-se a Comissions Obreres, i d'aquí a un mes, 35 anys després, iniciarà la seva singladura política com a diputat al Congrés. Joan Coscubiela (Barcelona, 1954) serà per primer cop candidat electoral d'ICV-EUiA el 20-N. El seu perfil sindicalista li dóna una imatge més propera al roig que al verd. Es defineix, però, com a comunista? “No exactament. Però sí que em considero fidel a la cultura del PSUC.”

L'aparença de Coscubiela és prou normal. Tan normal que la seva cançó preferida és Mediterráneo, de Serrat. Sembla jove, però té 54 anys i és avi. Baixet, prim, algun cabell blanc, porta ulleres i arrossega una miqueta les erres. És puntual. Té un caràcter emotiu, calent. Ja és un tòpic que s'aixeca cada dia a les sis per anar a córrer. El seu cap bull d'idees i té memòria pels números. És de tracte fàcil: amable, proper i somrient. Fa uns dies es va despertar preocupat perquè un columnista d'un diari barceloní el titllava d'“altiu, irritat i d'una aclaparadora seguretat”. Altiu, segur que no; irritat, amb algunes injustícies; però segur de si mateix, sí, això és cert. Fill de família treballadora; el seu pare va participar en les primeres comissions obreres. Ell segueix ara estirant del mateix fil roig.

Reivindica que no l'anomenem polític o sindicalista. “Sóc professor de dret i milito en un partit”, diu, però des del començament de la campanya insisteix que és “un ciutadà que està fent política de manera temporal”. La seva vida pública va canviar el 1995, quan va substituir Josep Lluís López Bulla –un dels seus referents polítics– al capdavant de CCOO. Va durar 13 anys, fins al 2008. Ara encara presideix la Fundació Cipriano García, vinculada a CCOO. Exlíder d'un sindicat roig i professor de dret laboral a Esade, és compatible? “Cap contradicció. Amb naturalitat.”

Està obsessionat amb el 2.0: sobretot amb el seu Twitter. Fa classes a la Universitat Oberta de Catalunya amb el mestre de la comunicació Manuel Castells, i amb aquestes companyies no és estrany que trobi en les xarxes socials la millor manera de comunicar-se. És crític amb alguns mitjans de comunicació, però mai ofereix cap roda de premsa sense preguntes.

Ara entra en política. En tenia ganes. És militant, feia temps que volia tenir més participació a ICV i té molt bona relació amb Joan Herrera. En un primer moment, la cap de cartell havia de ser la diputada Dolors Camats. Però finalment la direcció d'ICV va arribar al consens d'optar per Coscubiela. Ja té preparada la maleta.

A Madrid, al Congrés, hi té dos grans objectius: lluitar contra la crisi econòmica i l'atur –apostant per la intervenció de l'Estat en l'economia i una fiscalitat més progressiva– i frenar la desafecció amb la democràcia –més referèndums i reforma electoral proporcional–. Interpel·lacions directes des de i cap al moviment dels “indignats” i el 15-M. Tanmateix, no cau en la trampa de considerar-se “cap portaveu dels ‹indignats›”.

dimarts, 15 de novembre del 2011

dilluns, 14 de novembre del 2011

Por qué no compraré en Amazon estas navidades. Únete a la protesta

En septiembre,un informe de investigación reveló que en el almacén de Amazon en Breinigsville, PA (Estados Unidos), se trabaja en condiciones de sobre explotación, con empleados que trabajan a cuatro patas y a un ritmo frenético, soportando el dolor y las malas condiciones, porque tienen miedo de perder su trabajo. (4-11-2011).

Tenemos que hacer saber aAmazon que toleramos condiciones de trabajovergonzosas-niahora, ni nunca.Los trabajadoresdel Amazonse merecen algo mejor.Y comoclientes, podemosexigir mejores condiciones de trabajo.

Tú puedes hacer algo por estos trabajadores trabajadores.Firma y envía el compromiso de no comprar en Amazon durante estas fiestas.