divendres, 27 de juny del 2008

Dijous 26, jornada de mobilitzacions a Girona

Ahir va ser un dia d'aquells per recordar com a exemple de la més pura expressió de que el conflicte social és més viu que mai a les comarques gironines.
Pel dematí es van manifestar , davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat a Catalunya, els i les empleats públics de l'Administració de l'Estat per a reivindicar una millora de les seves condicions de treball i la garantia de no perdre més poder adquisitiu. S'ha de recordar que l'Estat és una de les pitjors Administracions alhora de pagar als seus treballadors i treballadores.
També es van concentrar els treballadors i treballadores del Capabro, en aquesta ocasió al centre que té a l'Espai Gironès de Salt, per exigir la necessitat de poder conciliar la vida laboral i personal i poder aplicar el que, simplement, diu la Llei. Va ser una concentració de mig miler de treballadors i treballadores i sindicalistes de CCOO.
Per la tarda coincidien dues manifestacions importants, de quasi un miler de treballadors i treballadores cadascuna: la primera encapçalada per la Hoteleria a Lloret que reclamen un conveni just i unes taules salarials iguals per a tota Catalunya. La marxa es va fer davant dels ulls expectants dels turistes i va acabar amb els parlament, a megàfon obert, dels líders sindicals de CCOO.
La segona, a la mateixa hora, i a Girona, es va rebre als treballadors de la neteja de Torroella de Montgri, que estan de vaga per reivindicar unes millors condicions de treball i l'Ajuntament els ha respost amb una esquirolada demencial. Van arribar caminant, cansats, però encara amb força, des de Torroella fins a la Plaça del Vi a Girona i després fins al Departament de Treball.

I després diran que el conflicte social no continua viu!