dilluns, 29 de desembre del 2008

Per què l’estat d’Israel practica amb impunitat el genocidi a Palestina?

Fa massa dècades que l’invasor estat d’Israel fa la seva i ningú no li planta cara. L’ONU fa com sempre, mira cap a un altre costat, és una institució que no serveix per a res, només per a justificar els sous dels alts comandaments i unes infrastructures que poden servir més per a fer espionatge que no pas una altra cosa. La Unió Europea tampoc és que s’hagi fet l’”harakiri” davant de les bestieses comeses per aquest estat assassí. La comunitat internacional, ni la figura del propi Papa (qui pot esperar res d’ell?) han fet absolutament res davant dels problemes que viuen a Palestina.
La matança d’aquests darrers dies posen de manifest la crueltat i el cinisme dels seus dirigents. És un estat que no té cap mena de vergonya a fer el que li surt d’allà on li surt, perquè els EEUU i les principals potències mundials li donen suport. Diguem que són germans bessons en política “policial” que així queda més fi.
La qüestió és precisament aquesta: per què?. No serveix que van ser perseguits pel nazisme, perquè també van ser assassinats els gitanos (que no tenen estat), els republicans, els comunistes i un llarg etcètera que sumen tots aquells que es van posar en contra del règim nazi. És del tot imperdonable que ara facin amb el poble palestí les aberracions que fan i que ningú no els digui que prou.

El poder de l’estat d’Israel és, sobretot, econòmic. El poder econòmic sempre va de la mà del poder polític, i això vol dir poder de veritat. Poder per a decidir, legislar i executar, fora i dins de les pròpies fronteres. Si a això li sumem que pensen igual que els diferents governs dels EEUU el resultat és evident: impunitat absoluta. Però hi ha una altra qüestió: què fan els milers de detractors israelites que estan en contra d’aquesta pràctica governamental? , per què sempre guanyen les eleccions a Israel les postures més radicals de dretes?, com és possible que en plena campanya la candidata i membre de l’actual govern (Livnia, ministra d’exteriors) posi com a punt principal del seu programa electoral que farà desaparèixer Hamas?, com és possible que la democràcia només serveixi si surt el que tu vols que surti?.
Per què no hi ha una força internacional humanitària que impedeixi que passin aquestes coses?.
Aquest món tan complicat no el resoldrem amb bombes, però tampoc mirant cap a altres costats quan sabem que aquestes injustícies són practicades pels estats canalles.

diumenge, 28 de desembre del 2008

Zapatero guanya el premi “Orgasmos”

Els premis “Orgasmes” es dediquen a la classe política espanyola i als principals personatges mediàtics del moment. Tenen, això sí, una gran component irònic, i malgrat comptar amb l’assistència de la pròpia Casa Reial no han estat molt ben rebuts pels mitjans de comunicació. Per aquests motiu no han tingut una gran ressò, però estic segur que al final sempre hi haurà algun medi que els recollirà.
L’edició d’enguany dels premis “Orgasmos” es celebra a Madrid, en un local molt conegut pels parlamentaris i parlamentàries espanyols molt a prop del Congrés de Diputats. Els premis seran entregats pel propi rei, qui ha fet unes declaracions no autoritzades per la Casa Reial dient que se sentia encantat de ser útil al poble.
En aquesta primera edició rebrà el primer premi “Orgasmos políticos” el President Zapatero per les seves continuades i no complides promeses (de les que cal recordar el finançament català, la famosa no crisi, la llei de dependència i un llarg etcètera). El segon premi serà concedit a Fomento del Trabajo per la desorbitada indemnització per desfer-se del segon d’abord i ex mà dreta del senyor Cuevas (després diran que no hi ha diners pels treballadors i treballadores). El tercer premi serà concedit, segurament, perquè encara no tinc tota la informació, a la Presidenta de la Comunitat de Madris, Esperanza a Guirre, per les seves fabuloses ganyotes durant la seva apurada vida política i els seus discursos carregats de passió i de llet condensada. I segons m’han dit hi haurà un premi sorpresa de gran alçada dedicat al món sindical, però encara no m’ha arribat la confirmació definitiva i m’estimo més esperar a que es fallin els premis per no haver de corregir-ho després.
L’apartat d’“Orgasmos culturales” crec que quedarà desert perquè malgrat tenir molts candidats el jurat no s’ha posat d’acord amb ningú i han decidit donar-los per no desmerèixer els premis en la seva primera edició.
I per últim, la secció d’”Òrgasmes mediàtics” seran premiats: la COPE, el Mundo i una cadena de ràdio que en aquests moments, sentint-ho molt, tampoc no puc dir perquè no està clar del tot.
En tot cas serà una jornada diferent en mig d’unes festes de Nadal passades per aigua.

Bones Festes i millor Any Nou!