diumenge, 21 de desembre del 2008

La immigració davant la crisi

L’acurada atenció que fan els sindicats de classe i general perquè les diferents propostes adreçades a solucionar l’actual crisi financera i econòmica que vivim no es formulin a expenses de retallar els drets fonamentals dels treballadors i treballadores de les persones immigrades és fonamental per a poder sortir d’aquesta situació en millors condicions que la vam començar.
Les persones immigrades solen treballar en els sectors més precaris i per aquest motiu són els primers en rebre les conseqüències de la crisi i les solucions perverses que plantegen alguns dels nostres empresaris.
Cercar fórmules que restringeixin els drets no ens ajudarà gens a la cohesió social ni a construir una societat més justa i diversa que s’enriqueix mútuament. Les persones immigrades, i els treballadors i treballadores en general, no podem ser considerats una mercaderia d’ús i restar a les expenses del capritx d’alguns. El sindicalisme europeu i nacional continuarà exercint la pressió sobre els governs dels països d’origen i de destí per a intentar garantir els drets laborals i socials d’aquestes persones. No podem donar l’esquena a aquelles persones que ja són veïns nostres, perquè sinó construirem una societat on la injustícia social s’apoderarà de qualsevol acció que ens proposin els nostres polítics i això, lamentablement, va en contra dels preceptes democràtics que molts de nosaltres hem defensat i continuarem defensant en el futur.

Bones Festes!