dimecres, 16 de gener del 2008

Mario Monti ha tornat a Girona!
Fa una estona que he sortit de la reunió convocada per la Subdelegació del Govern a Girona. Ha estat una reunió esqüeta. No sabria dir si profitosa. Profitosa, en tot cas, per les patronals que no s'han cansat d'enfatitzar atributs positius, lloances i peticions de gràcies al sr. Mario Monti. Jo m'he sentit una mica incòmode i també, perquè no dir-ho, avengonyit.
Hi ha hagut poques intervencions, a part de les reverències verbals, però concretes i curtes. La reunió ha durat una hora de rellotge.
Ens han entregat dos documents. El primer: la declaració conjunta sobre les interconnexions elèctriques i gassistes entre Espanya i França, signada a París pels dos presidents. El segon: un informe de situació sobre la MAT, signat a Bursel·les pel propi Monti.

S'ha de dir que aquest darrer informe no és vinculant, però que segons el coordinador europeu, té la voluntat d'haver sentit i recollit les preocupacions de totes les parts.

L'informe justifica la interconnexió per tres motius:

1) Per garantir la seguretat de l'abastiment elèctric
2) Per la necesitat d'assegurar l'estabilitat de la xarxa elèctria
3) Per la necessitat de treure a les comarques gironines de l'aïllament elèctric.

A més a més, diu que és un projecte respectuós amb l'entorn (no sé si l'aeri!). Diu textualment que serà excepcional en tots els seus aspectes (espero que no pintin de fuxia les torres d'alta tensió) i que conciliarà la preservació del territori i la necessitat imperiosa de realitzar aquesta infraestructura. La veritat és que no sé com ho faran quan atravessin pobles sencers i els divideixin en dos.

En fi. La qüestió és que amb la proposta de soterrar (jo crec que en part) la línia, queda resolt un dels problemes morals de cares a les properes eleccions generals.

Només faria una recomanació als anti-MAT: que deixessin de fer un discurs tècnic i que comencin a plantejar-se com impedir que el mal sigui major.