dijous, 3 d’abril del 2008

El tupé d’en Mario Monti
No diré res que la gent no hagi conegut abans a través dels mitjans de comunicació. La reunió de dimarts passat a la subdelegació de Govern ha anat a millor, sobretot per les infrastructures facilitades als i les assistents i per la comitiva (a part del subdelegat del Govern i el delegat de Govern de la Generalitat: un secretari d’estat, un director general de la Generalitat, el de les Elèctriques d’Espanya, representants del Govern francès, etc.). Ha millorat perquè ens van oferir la possibilitat de connectar-nos a un aparell de la traducció simultània (francès-català). Fins ara portaven un traductor que a cau d’orella li anava traduint a en Monti als qui no es dirigien a ell en francès, perquè a Girona encara queda gent que sap utilitzar aquesta llengua (no sigueu, si us plau, malpensats), i ens van obsequiar amb un interessant power point transmès des del canó més gran que he vist mai, el qual escalfava l’ambient com una estufa. L’espai continua quedant-se petit, les cadires dels convidats menys il·lustres continuen sent unes de ben incòmodes de PVC (no sé si s’escau a una estratègia concreta) i fins i tot l’aire condicionat va ser insuficient per aquella colla de persones que, per sort, i tinc un nas molt fi, puc certificar que eren persones que practiquen l’art de la netedat i la bona presència.
Suggeriria, de cares a l’estiu, engegar abans l’aire condicionat i facilitar una mica d’aigua als assistents (unes pastetes i un cafè, o refrescs ho trobaria massa agosserat, però es podria estudiar).
L’escenari, en resum, es podria descriure de la següent manera: a un costat els partidaris de la MAT (no cal dir qui eren) i a l’altra banda el contraris. Una anècdota: en el grup dels partidaris es va colar una infiltrada (jo crec que per equivocació es va seure on no tocava).
Abans de començar l’acte formal van treure a l’”espanta periodistes”, una figura que s’encarrega de fer fora als mitjans de comunicació amb insistència i devoció.
Les conclusions de la reunió ja les coneixeu. Només m’ha sobtat un parell de coses: la primera, que en Mario Monti va dir que racionalment i des del punt de vista i els criteris que determina la N-1 (que desconec) la interconnexió no estava justificada, sempre sengons l’informe, per després treu una colla d’argument per justificar-la, aquells que sí que han sortit als mitjans de comunicació. En aquest punt us faré una confessió per evitar malentesos: jo vaig ser un dels que va prescindir de la traducció simultània i sempre hi ha la possibilitat de que fos l’únic que ho hagi entès així. Encara que no ho crec. El que està clar és que no hi ha cap estudi sobre les necessitats energètiques a nivell local ni tampoc a nivell de Catalunya.
La segona qüestió que em va cridar l’atenció va ser el tupé del sr. Mario Monti. Creieu-me: espectacular, quasi com la caricatura d’Elvis amb el nostre representant a l’Eurovisió: en Txikiliquatre.
La propera vegada que torni a Girona, fixeu-vos-hi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr àlvarez, vosté estava en el cantó del No a la MAT i CCOO no ha anat a cap manifestació i estarà segons han dit a favor, dintre de poc temps, com s'explica ?

Unknown ha dit...

Primer de tot, agrair-li la visita al meu bloc (com que vostè s'ha adreçat a mi com a una persona anònima no sé si és home o dona, disculpi si m'equivoco a l'escollir el gènere).

Dedueixo que vostè també hi era a la reunió perquè sap on m'he assegut (per cert, per una simple qüestió de l'aztar) des del primer dia.

CCOO, organització que vostè sap represento a les comarques gironines, sempre ha estat a les manifestacions contra la MAT (des del primer dia). Ho pot comprovar, si ho desitja, a l'hemeroteca local.

Una altra qüestió que crec que li pot interessar és que, des del primer moment, la plataforma MAT es va reunir amb nosaltres per demanar-nos el nostre recolzament, una altra cosa és que no ens hagim posat d'acord en manifestos i temes menors.

En la darrera manifestació celebrada a Girona, la plataforma MAT no es va posar en contacte amb nosaltres, ni abans de la planificació, ni mentres s'estava organitzant i, evidentment, tampoc després. Tot i així, una bona delegació de la direcció del meu sindicat hi va assistir-hi.

Els arguments que sempre hem esgrimit des de CCOO sobre la MAT són prou coneguts (els pot llegir a la plana web www.ccoo.cat). Resumint: nosaltres no hem donat cap suport a la MAT perquè entenem que no hi ha cap estudi que justifiqui la seva necessitat.


Espero que aquestes minsen explicacions hagin estat de profit.



Gràcies de nou, i fins la propera.