dissabte, 22 de novembre del 2008

L’informe de la CSI: 91 sindicalistes van ser assassinats durant l’any 2007.

L’informe anyal de la Confederació Sindical Internacional sobre les violacions que es cometen en contra dels drets sindicals, ha donat com a resultat una deplorable tendència a l’empitjorament de les condicions en què els treballadors i treballadores d’arreu del món desenvolupen les seves tasques com a representants dels treballadors i treballadores. Una tendència que posa de manifest el fort impuls d’alguns països per a la destrucció dels sindicats organitzats i un sever increment de lleis que van en contra dels drets sindicals, que afavoreixen la violència i la intimidació impune vers els sindicalistes.
On més s’han assassinat a sindicalistes ha estat a Colòmbia, seguida de Guinea amb 30 i Guatemala amb 4.
L’Informe, que ha estudiat el cas de 138 països, ha posat de manifest l’acord entre els legisladors i els empresaris per robar als treballadors i treballadores dels seus drets legítims a defensar-se i exigir drets.
També s’han empresonat a 73 sindicalistes, dels quals 40 a l’Iran, 14 al Marroc i 7 a Birmània. Hi ha hagut amenaces i tortures, a més a més de milers d’acomiadaments indiscriminats i improcedents de treballadors i treballadores d’arreu del món.
Recorda també que la Unió Europea també ha practicat l’antisindicalisme amb els casos com “Viking” i “Laval” (ja comentats anteriorment en aquest blovc).
L’Informe insisteix en la preocupant tendència d’empitjorament de les condicions de treball i els drets de les persones i explica que molts governs s’han pronunciat a favor d’una interpretació molt àmplia del “servei públic” per a negar el dret de sindicalització i a la negociació col·lectiva, sobretot en el sector públic.
També remarca un important increment de la repressió dels governs contra els treballadors i treballadores del sector de la comunicació.
Si voleu llegir l’Informe complet el podeu trobar a: http://survey08.ituc-csi.org/survey.php?IDContinent=0$Lang=ES

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I d'altres són assassinats no físicament sinó decapitats.
On és el link d'aquest blog en la web de CCOO?
decapitat del tot

Unknown ha dit...

Hola Hassan,

Tens tota la raó del món, però m'he remès a les dades de l'Informe. El link al web de CCOO el trobaràs a la pàgina d'Internacional.
Rep una forta abraçada!