dilluns, 29 de desembre del 2008

Per què l’estat d’Israel practica amb impunitat el genocidi a Palestina?

Fa massa dècades que l’invasor estat d’Israel fa la seva i ningú no li planta cara. L’ONU fa com sempre, mira cap a un altre costat, és una institució que no serveix per a res, només per a justificar els sous dels alts comandaments i unes infrastructures que poden servir més per a fer espionatge que no pas una altra cosa. La Unió Europea tampoc és que s’hagi fet l’”harakiri” davant de les bestieses comeses per aquest estat assassí. La comunitat internacional, ni la figura del propi Papa (qui pot esperar res d’ell?) han fet absolutament res davant dels problemes que viuen a Palestina.
La matança d’aquests darrers dies posen de manifest la crueltat i el cinisme dels seus dirigents. És un estat que no té cap mena de vergonya a fer el que li surt d’allà on li surt, perquè els EEUU i les principals potències mundials li donen suport. Diguem que són germans bessons en política “policial” que així queda més fi.
La qüestió és precisament aquesta: per què?. No serveix que van ser perseguits pel nazisme, perquè també van ser assassinats els gitanos (que no tenen estat), els republicans, els comunistes i un llarg etcètera que sumen tots aquells que es van posar en contra del règim nazi. És del tot imperdonable que ara facin amb el poble palestí les aberracions que fan i que ningú no els digui que prou.

El poder de l’estat d’Israel és, sobretot, econòmic. El poder econòmic sempre va de la mà del poder polític, i això vol dir poder de veritat. Poder per a decidir, legislar i executar, fora i dins de les pròpies fronteres. Si a això li sumem que pensen igual que els diferents governs dels EEUU el resultat és evident: impunitat absoluta. Però hi ha una altra qüestió: què fan els milers de detractors israelites que estan en contra d’aquesta pràctica governamental? , per què sempre guanyen les eleccions a Israel les postures més radicals de dretes?, com és possible que en plena campanya la candidata i membre de l’actual govern (Livnia, ministra d’exteriors) posi com a punt principal del seu programa electoral que farà desaparèixer Hamas?, com és possible que la democràcia només serveixi si surt el que tu vols que surti?.
Per què no hi ha una força internacional humanitària que impedeixi que passin aquestes coses?.
Aquest món tan complicat no el resoldrem amb bombes, però tampoc mirant cap a altres costats quan sabem que aquestes injustícies són practicades pels estats canalles.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què l'estat d'Israel practica amb impunitat el genocidi a Palestina?

No sé, puc pensar en alguns arguments: els Palestins són àrabs, i avui en dia, els àrabs no generen precissament gaires simpaties. Pot ser l'aberració del nazisme ens avergonyeix de tal manera que serveix fins i tot de justificació per mirar cap a una altra banda (nosaltres) o, m'atreviria a dir, de legitimació per actuar "defensant-se" (l'estat israelí). Pot ser les veus crítiques amb aquesta pràctica israelí semblen moltwes perquè són les úniques que alcen la veu; guanya la dreta perquè a la gent que recolza el govern actual no li cal dir res. Què guanyen?

Israel està lluny, no està a Europa ni als EUA. Per això no ens sentim involucrats. Ho veiem a la tele, ho llegim als diaris,ens esgarrifem, i al cap de dos segons, o d'una volta de pàgina, sentim i veiem el que realment ens omple: la lliga de futbol. El vestit de la ministra a la Pàsqua Militar. El sopar de nadal a "Ambiciones".

Les injustícies, malhauradament, ens han de tocar directament. La individualitat està a l'ordre del dia.

Unknown ha dit...

Primer de tot, gràcies per la teva atenció. Crec que tens raó, però potser amb petits grans de sorra, sumant-hi molts esforços individuals podrem fer canviar algunes actituds que continuament deslegimitzen a la raça humana, si és que no som així i per naturalesa no podem ser una altra cosa (que jo dubto), però que com tot a la vida hi ha qui són més evolucionats qui altres.