dimarts, 28 de desembre del 2010

No tots són males notícies.-

El Govern espanyol, en un acte de valentia política, com han dit alguns o d’irresponsabilitat, com diuen altres, ha decidit, en la darrera sessió d’aquest any pensada pel 29 de desembre prendre una sèrie de decisions per retornar a la seva antiga filosofia d’esquerres, aquella que la va fer arribar al poder i que ara es troba en franca avantatge pel PP.
Entre les mesures més importants cal destacar: la renuncia total a la reforma laboral que els sindicats han denunciat fins arribar a la vaga general, i que en l’actualitat està sota amenaça d’una segona; la tornada a les indemnitzacions per desocupació als aturats que hagin esgotat el seu subsidi; el retorn a la fiscalitat progressiva i recuperació d’impostos condonats a les classes més adinerades, com ara el de successió o el de patrimoni; la congelació de les tarifes elèctriques, fins ara amb la intenció de pujar-les un 10%, i també del gas (amb una pujada prevista del 4,5%), que faria encara més mal a les febles economies familiars. I a més a més, impulsaran tota una sèrie de mesures adreçades a les persones amb més dificultats, aprofundint en les ajudes per formació i ocupació, més despesa pública i generació d’ocupació estable i de qualitat, més inversió en indústria i desenvolupament i innovació tecnològica i la gran sorpresa: la persecució del frau fiscal, començant per les grans rendes del nostre país, el control exhaustius de tota la banca espanyola, incloses les caixes d’estalvi, el que vol dir un ferm control de qualsevol possibilitat de frau a les arques de l’Estat. Dins d’aquestes mesures també s’acompanya d’un pla de sostenibilitat energètica i ecològica, pensant en les noves ocupacions que generen aquests sectors i un paquet, que de moment es desconeix, pensat per recuperar la majoria absoluta en les properes eleccions generals.
La noticia, que ha estat difosa per mitjans no oficials i que es donarà a conèixer durant el matí de demà, ha estat molt celebrada pels sindicats majoritaris i els partits d’esquerra, que si bé encara no s’ho acaben de creure, esperen que amb aquestes mesures el PSOE retorni del seu viatge erràtic pel conservadurisme ultraliberal d’aquests darrers anys. La CEOE ha emès un comunitat posicionant-se frontalment en contra, tot i desconèixer l’abast total de les mesures. Per la part sindical, CCOO ha demanat prudència i vol esperar a veure què passarà en el Consell de Ministres, no sigui que tot el que ha transcendit a la premsa no sigui del tot cert i després ens hàgim de lamentar, ha dit el seu secretari general. El PP, per la seva banda, ha dit que només es tracta d’una maniobra política que no tindrà més conseqüència que la celebració anticipada d’eleccions on ell es perfila com el guanyador.
Esperem que la vida política torni a tenir seny i que a Catalunya, l’Artur Mas prengui exemple i rectifiqui en les mesures econòmiques adoptades per l’anterior govern de Catalunya.