dimarts, 17 de juliol del 2012

Zombies en política, economia de carronya i fagocits intel·lectuals


Que el panorama actual és un desastre és innegable. La política de la dreta espanyola, filla del franquisme més recalcitrant, s’estén com una infecció virulenta davant d’un patètic sonàmbul grapat de polític zombies, uns polítics que farien molt bé en tornar-se a les seves tombes i deixar que el món continués sense ells.

Cada cop és més evident que de la pobresa es pot treure molts beneficis, per això ens volen convertir en pura carronya perquè els voltors dels diners i de la pocavergonya es puguin menjar les restes putrefactes de les seves bacanals. Sense oposició política no hi ha futur i no sembla que el grup de polítics  zombies estiguin en condicions de canviar absolutament res.
És cert que, darrerament, cada cop hi més veus d’intel·lectuals que contraposes les mesures econòmiques i polítiques a la crua realitat i dicten alternatives possibles que, d’altra banda,  els qui governen se les passen pel folre, però trobo a faltar una comunió d’intel·lectuals d’esquerres que es plantin, des de les seves càtedres, i es neguin a se fagocitats pel pensament únic de que la manera de salvar-se ells és sota la pressió de la por, la mentida i a costa d’assassinar el futur de les darreres generacions de ciutadans i ciutadanes mentre ens xuclen fins el moll de l’os als qui encara podem sobreviure en un país ple de lladres, hipòcrites, corruptes i ortodoxes de l’economia de mercat.
Com diu un filòsof català, no hem de dir “amb la que està caient” sinó amb “la que ens estan tirant”. Perquè ens això és una guerra amb míssils ideològics potentíssims que ens han anat inoculant durant les darreres dècades i ara no s’aturaran i ens llençaran tants míssils com sigui possible fins que el nostre ADN ens torni a dir que som pobres i que només els “senyoritos” tenen la capacitat de governar les nostres vides i mutis i a la gàbia.
On són els límits de la classe treballadora?, perquè suposo que la dignitat com a persones encara existeix, em refereixo a que si personalment hom està disposat a aguantar tot el que sigui necessari per a subsistir en democràcia, encara que cada dia violin els seus drets, que es plantegin si estem disposats també a deixar que violin als nostres fills i filles perquè hem estat incapaços de reaccionar.