dijous, 29 de maig del 2008

"Pendientes"

El cas de l'amonestació a l'Hipercor de Girona per dur unes arrecades massa llargues m'ha fet pensar immediatament en el pla d'igualtat que CCOO va signar el passat 21 de maig amb l'empresa El Corte Inglés. He hagut de fer una mica de memòria i mirar l'acord signat per la secció sindical de CCOO d'aquesta empresa on s'especifica clarament que aquest pacte no inclou a cap empresa del grup, entre elles Hipercor, per tant, no li afecta, desgraciadament, el pla d'igualtat signat per CCOO.

Estar clar que no està ben vist per alguns "iluminati" dur arrecades massa llargues, potser per allò que sobre gustos no hi caben les disputes, però a mi em fa l'efecte que no és una qüestió estètica, sinó més aviat una qüestió estàtica i m'explico: una concepció estremadament retrograda sobre les condicions de treball i una manca de cintura considerable que fa de la imposició la única estrategia possible en l'organització del treball, sobretot en una empresa que ha practicat una estratègia antisidical històrica i que no ha entrat encara, però ja ho farà, en una concepció democràtica també en les relacions laborals.

Dur arrecades pot dur-te a la conclusió que és com portar unes manilles invisibles. Encara algú pensarà que no és per tant, que no s'han posat a retallar fandilles, ocurrència practicada per una coneguda residència d'altres contrades.
Si no ho aturem tot pot arribar!