dijous, 8 de gener del 2009

Prostitutes

Avui s’ha conegut una història curiosa protagonitzada per l’advocadessa Glòria Poyatos (coneguda professional del Gabinet Tècnic Jurídic de Comissions Obreres a les comarques gironines), qui ha posat al descobert la fragilitat del nostre ordenament jurídic.
Considero que és una bona notícia que sigui possible que una prostituta pugui defensar, amb dignitat, la seva condició com a treballadora autònoma. És del tot cert que aquesta notícia obrirà, potser, un espai de reflexió i de debat on hi cabran de tots els colors, però el fet fonamental no és centrar-se en les possibilitats ètiques d’una no reconeguda professió (i és professió perquè està remunerada) davant l’evidència. Les prostitutes existeixen, viuen i com a persones tenen drets. Per què no se les pot ajudar a tenir unes cotitzacions en condicions, uns drets socials que són negats constantment?, per què no tenen facilitats per a la seva seguretat (física, psicològica i mèdica) i salut?; per què les considerem persones de no sé quina categoria?.
He estat mirant per sobre alguns dels comentaris que han aparegut i alguns acaben matant a l’intermediari, com sempre. En fi, penso que és una notícia per a la reflexió, més que no pas una via de solució, perquè també estic segur que la beateria governamental posarà tots els impediments perquè totes les veus que estan en contra no se’ls tirin a sobre, com si les prostitutes no en tinguessin prou!.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altre dia, per casualitat, vaig enterar-me que els advocats de CCOO estan donant hora amb un retard considerable. Aquesta feina d'investigació s'ha fet en hores de feina sindical? El sindicat li ha pagat aquest estudi sobre la prostitució? No hi ha prou feina a CCOO com per dedicar-se a fer investigació?

Unknown ha dit...

Desconec quan i en quin moment s'ha fet aquesta feina d'investigació. Confio en la professionalitat dels advocats del GTJ. Ara bé, tens tota la raó del món en què (si ets afiliat/da a CCOO) tinguis dret a que se't doni servei jurídic de qualitat i amb temps suficient. Et puc orientar a que et posis en contacte amb la teva federació perquè esbrini quines són les causes del retard per a donar hores i intentar buscar fórmules que puguin solucionar-ho.
Ara bé, també és cert que una cosa és el que es diu i una altra cosa la realitat. És important cotejar les fonts i no donar com a fets els comentaris de terceres persones.
Gràcies pel teu comentari.

Anònim ha dit...

Sempre felicitaré iniciatives que dignifiquen o contribueixin a fer-lo la vida de les persones.
La meva pregunta és: és aquesta una acció coordinada al si del sindicat i en coherència amb altres accions i coneixement dels responsables màxim d'acció sindical, organització , s. general i órgans de direcció?
Ho dubto. Som incults (organitzativament)de mena.
Sort que ha sortit be.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Gràcies pel teu comentari, amic federatiu.

Coincideixo amb tu sobre la manca de coordinació. És evident que és una assignatura pendent (en alguns casos) del nostre sindicat. Sort que va sortir bé!.
Ja saps que el dia a dia se'ns menja i a vegades és demanar-li molt a l'organització, però en tot cas crec que l'intinerari que has definit hagués estat molt valuós i útil per CCOO.
Salut!