dijous, 22 de gener del 2009

El FMLN s’imposa en les eleccions legislatives a El Salvador

El passat diumenge el FMLN va aconseguir una fita històrica des de que va signar la pau com a guerrilla i es va constituir en partit polític. Després d’haver-se celebrat les eleccions als “concejos municipales” i a les diputacions, tot i les denúncies de frau electoral que ha perpetrart el govern d’ARENA i les complicades condicions de vot (a El Salvador es pot anar a votar a les municipals resident en una localitat diferent; existeix el vot per delegació i hi ha una manifesta manca de transparència en el sistema electoral) es van convertir en la 1a. Força política del país.

El FMLN es va convertir en partit polític l’any 1992, i després d’un llar procés de reflexió i assimilació de diferents forces polítiques d’esquerres ara han aconseguit estar a les portes de guanyar les eleccions presidencials del 15 de març i treure a ARENA (Alianza Republicana Nacionalista) del poder. No cal dir que ARENA és un partit de dretes.

Aquesta és una notícia d’aquelles que els mitjans de comunicació amaguen, com si no hagués passat res. Potser l’eclipsi de l’Obama ho tapa tot, però els problemes hi són per més obamatitis que tinguem i les bones notícies també.