dimarts, 20 d’octubre del 2009

Mariano Rajoy no pot ser el proper president del Govern

Segurament el que diré no és nou. Ja vam patir un Aznar com a president, però com a mínim, semblava que el "pijo" del bigoti sabia controlar als seus, cosa que sembla improvable amb en Rajoy. Anant al gra. Una persona que aspira a governar un país no pot alimentar, des de l'oposició, els insults, el descrèdit constant, les mentides, la demagògia .... En Rajoy ha demostrat no tenir el mínim sentit de lleialtat institucional i un dubtós sentit de responsabilitat d'estat i de capacitat democràtica, per això no està capacitat per a ser el proper president del Govern. Si aquest PP guanyés, o el de l'Esperanza o el d'en Gallardón, no tindríem un PP diferent al d'ara, tindríem uns primeres línies més mediàtics, però les polítiques conservadores de la dreta serien les mateixes. Si el PP guanyés, i ho diu tothom, i com deia en Foix "és profecia", no serà perquè ho estigui fent bé, sinó perquè el PSOE s'està cobrint de glòria amb la seva política econòmica i social. Tot i així seria una temeritat que el PP tornés a governar, i és igual qui el pugui liderar en el futur, el PP d'ara no serà diferent al de demà, estarà farcit de corruptes. Ja ho va dir un ministres del PP: "estic en política per a guanyar diners". I quin mal li fan a la classe política!. Però és clar, en aquest país un roba 21 milions d'euros i no el fiquen a la presó. Intenteu robar 1000 euros i veureu què passa!. Zapatero ha de reforçar el seu perfil progressita si vol continuar governant, ha de pujar la pressió fiscal dels que tenen més i fomentar les polítiques públiques, etc.
En comptes de no anar a votar, el que hem de fer és queixar-nos quan els nostres polítics fan coses que no ens agraden, perquè si no hi anem a votar li estem fent el joc a la dreta i els nostres polítics mai canviaran d'actitud si no se n'adonen que qui els vota estan descontents amb la seva gestió.

2 comentaris:

Sílvia Belío Bertomeu ha dit...

Donant la volta a una de les teves afirmacions, no sé fins a quin punt el fet que el PSOE hagi guanyat les dues darreres eleccions es deu a que ho estiguin fent bé o realment a que hi ha molta gent que no volem que guany el PP. Però jo no voto esquerres perquè no guany la dreta, sinó perquè, ja que l'acte de votar suposa dipositar la teva parcel·la de sobirania en un representant perquè l'exerceixi en el teu nom, sempre triaré per a representar-me aquells que més s'acostin a com jo penso, i defensin els valors que jo defenso i respecto. I, ho sento, però penso que aquest no és el cas de l'esquerra actual.
Aquesta actitut és molt perillosa perquè, al cap i a la fi, estem legitimant un comportament dels nostres governants que no té ni cap ni peus.
Però, sempre, un plaer parlar amb tu.

Unknown ha dit...

És un perill real i de difícil solució, ja que els partits polítics d'esquerra poden fer una lectura equivocada del vot emès.
Una solució possible seria el tema de les llistes obertes, que tampoc veig clar del tot, perquè no tothom coneix a tothom i la cosa es podria localoitzar massa. Un tema complicat i interessant alhora.
Gràcies de nou!