dilluns, 31 de maig del 2010

El decretàs del PSOE.-

El centre d’estudis i recerca sindical de CCOO de Catalunya, ha publicat una nota informativa on s’explica molt bé el Reial Decret Llei 8/2010, de 20 de maig de 2010, publicat al BOE quatre dies més tard. En ell, com sabeu, s’adopten mesures extraordinàries per reduir el dèficit públic, reduint els salaris dels empleats i empleades públics, suprimint alguna de les prestacions de la Seguretat Social, dificultant l’accés a la pensió de jubilació, reduint els drets econòmics de les prestacions de dependència i de pas, carregant-se el sistema públic de protecció social i la base d’un estat democràtic i de dret, passant-se pel “foroo ........pip”, eines tan bàsiques i elementals com són la concertació social, els acords amb els sindicats, la negociació col•lectiva i la pau social. Vaja, tot un encant de decret, tot un encant de polítics. Visca l’Estat social i de dret!

Les mesures adoptades han estat les següents:

1- Reducció del salari dels funcionaris i laborals al servei de les administracions públiques.
2- Congelació de les pensions pel 2011.
3- Supressió de l’ajuda per naixement o adopció de fill o filla i reducció de les assignacions econòmiques per fill menor de 18 anys (abans per tenir l’ajuda que dona el govern francès per tenir un fill, s’havien de tenir 8, ara ja no ho sé).
4- Supressió de l’anticipació de la jubilació.
5- Supressió de la jubilació a temps parcial.


La reducció del salaria afecta a tots els les empleats públics (funcionaris i laborals), de l’Estat, de les Comunitats Autònomes i de règim local, el que vol dir:

a) l’Administració General de l’Estat, els seus organisme autònoms, les agències estatals i les universitats.
b) A tots els ajuntaments i corporacions locals i organismes que en depenguin.
c) A les entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social.
d) A les societats mercantils públiques.
e) A les entitats públiques empresarials i la resta d’organismes públics i ens del sector públic (estatal, autonòmic i local).

A qui NO li afecta:

a) Al personal laboral no directiu de les societats mercantils públiques (per exemple, RTVE).
b) Al personal laboral no directiu de les entitats públiques empresarials 8RENFE, ADIF i AENA). c) Als membres dels Consell General del Poder Judicial.
d) Als membres del Tribunal Constitucional
e) Als membres del Tribunal de Comptes

En què consisteix la reducció salarial:


1) Des de l’1 de juny i fins el 21 de desembre de 2010, la reducció d’un 5% del conjunt de totes les retribucions.
2) Reducció de sou i triennis des del 5% pel cos A fins el 0,24% pel D i 0% per l’E.
3) Reducció del complement de destí del 5% (per a tots els nivells).
4) Reducció del complement específic i del complement de productivitat del 5% (per tots els nivells i a partir de l’1 de juny de 2010).
5) Reducció de les gratificacions per serveis extraordinaris del 5% a partir de l’1 de juny.
6) La paga de juny no es tocarà, però la de desembre quedarà reduïda en proporció al salari percebut.
7) A partit de l’1 de gener de 2011 es congelarà el salari.
8) Les reduccions afectaran també a les bases de cotització.
9) Les pensions es congelaran a partir de l’1 de gener de 2011 (a excepció del SOVI, les pensiona mínimes i les no contributives, pe entendre’ns, les de beneficència.


Més retallades:


Es modifica la Llei de Dependència, de manera que, a part d’endurir els requisits per accedir a un dret s’elimina el caràcter retroactiu, això vol dir que si tarden 2 anys en reconèixer el dret, d’aquest només et pagaran els darrers 6 mesos (com si abans no tinguessis la necessitat!).
També els expedients de sol•licitud en tràmit (és a dir, aquells que ja han estat aprovats però que no s’han fet efectius), per tenir cura de la persona dependent a l’entorn familiar, es podran pagar de manera ajornada i en un termini màxim de 5 anys.
Només tindran dret a indemnització si tenen un grau de dependència II o III.
Es suprimeix la prestació indiscriminada dels 2500 euros per naixement o adopció pel 2011.
Es suprimeix l’assignació econòmica de 500 euros anyals per fill menor de 5 anys. L’assignació per fill menor de 18 anys serà, a partir de 2011, de 291 euros per any.
Es deroga el període mínim de cotització per accedir a la pensió de jubilació, de manera que per demanar-la es contarà a partir del fet causant, i no la data de sol•licitud, i passaran de demanar-te 4.700 pel cap baix a 5.085 dies cotitzats abans de demanda de jubilació.
No es pot acollir ningú a l’anticipació de la jubilació. A partir del 25 de maig, només es podran jubilar parcialment: els treballadors i treballadores de més de 60 anys que hagin cotitzat abans de gener de 1967 (és a dir, quasi ningú), i els treballadors i treballadores que tinguin més de 61 anys però amb una sèries de condicions (6 anys d’antiguitat en l’empresa, 30 anys cotitzats i una reducció no inferior al 25% de la jornada ni superior al 75%, i si la contractació del rellevista és a jornada total o de forma indefinida passarà al 85%.
Tot una meravella de decret. No hi ha per on agafar-lo. Si hagués estat del PP hagués estat malament, però era d’esperar, però del PSOE!. Quins polítics els nostres!.
El dia 8 tots i totes a la VAGA GENERAL!