dilluns, 31 de maig del 2010

Caixa Girona = “La Caixa” (fusió o absorció?).-

Si algú tenia dubtes sobre el perquè de la marxa enrere de l’anterior fusió i del paper tant actiu i contrari de la Diputació de Girona, ara queda més clar que el final de “Lost” (Perduts).
Com serà ara el discurs de defensa del caràcter gironí?. Ho desconec, però de ben segur que aquest no haurà de ser cap problema per a una fusió tant important com aquesta. Entrar a la casa de “La Caixa” deixa en una situació “incòmode” a la petita Caixa de Girona, perquè no crec que tingui gaire poder de decisió. Però com que les coses sembla que es fan a la catalana (cadascú que faci servir la seva imaginació), aquesta vegada, amb el vist i plau del sr. Vilert, ara sí, ben content, no hi ha d’haver cap problema.
Per a mi hi ha més d’una preocupació. Ja ho vaig en el seu moment quan va sortir el tema de l’antiga fusió. Crec que és un error desmantellar les caixes, perquè els ciutadans sortirem perdent, cada cop hi ha menys competència, així que quan una caixa em faci alguna malifeta, a quina hauré d’anar?. Però la meva preocupació principal no és aquesta. Estic pensant amb el nombre de treballadors i treballadores que es quedaran sense feina. No ens equivoquem, seran de la Caixa de Girona, que a més amés tenen uns salaris inferiors als de “La Caixa”, i això també provocarà certes distorsions. La reducció d’oficines suposarà una reducció de personal, i esperem que no suposo una pèrdua de drets.