dilluns, 3 de maig del 2010

Txernòbil, 24 anys després.-

El passat dia 26 d’abril va fer 24 anys que Txernòbil va explotar. Per a recordar aquesta tragèdia civil i ecològica, s’han organitzat tota una sèrie d’accions que duraran fins el dia 7 de maig, totes dirigides a explicar els perills de l’energia nuclear i en contra de les armes que utilitzen aquesta energia per assassinar indiscriminadament a persones innocents.
Encara avui viuen milions de persones molt a prop d’aquest cementiri nuclear. Consumeixen productes infectats, respiren aire contaminat amb cesi i d’altres elements radioactius, moren de càncer, però les autoritats i la pròpia OMS (Organització Mundial de la Salut), han fet com si la radioactivitat no existís i el desastre continua alimentant les vides de les persones que estan exposades a les radiacions.
Si recordeu, el núvol del volcà ha paralitzat el cel d’Europa, però quan va esclatar Txernòbil, ens van fer creure que el núvol tòxic i radioactiu estaria enclotat en les fronteres del propi país. Un cop més, els interessos econòmics passen per sobre dels sanitaris.
Trobareu més informació als següents links: http://chernobyl-day.org; http://chernobyl-day.org/spip.php?rubrique41 i a http://enfants-tchernobyl-belarus.org.