dijous, 19 de maig del 2011

Movimiento 15 de mayo i més … .-

foto: llibert teixidó (publicada a La Vanguardia)

Afortunadament ja les tenim aquí!. Sí, dic: afortunadament, malgrat les diferents decisions que han pres les Juntes electorals provincials. Sóc del parer que no tenen jurisprudència, a quin partit fan campanya les concentracions?. Senzill: a cap.
La por dels governants i del propi sistema és d’allò més cínic, mentre s’aplaudeix el que passa en els països àrabs (per motius de nivell diferent), ara es reacciona amb la repressió policial. La democràcia té por de la opinió de la població?. Malament si la resposta a la mobilització ha de ser la intervenció policial.
L’extensió d’aquestes concentracions per les ciutats espanyoles ha de ser un llegit en la mesura del cabreig general per les polítiques socials i econòmiques que s’han dut per a tractar la nostra crisi econòmica, però també per posar de manifest, i ja era hora, del rebuig a la política dels polítics, al distanciament entre la política i la societat, al descontent amb el polítics, més que amb la política, i sobretot contra les mentides, la manipulació i la corrupció al voltant de la política.
Ja era hora que la gent es mogués. Semblava com si estiguéssim davant d’una ciutadania passiva, acomodada a tot, permissiva, sense ideologia ni ganes de participar en res, poc solidària, etc., i ves per on, això no és així, la gent vol ser activa i ha dit prou, s’ha cansat de veure com passen les coses i espero que aquest moviment ciutadà sigui suficientment contundent per fer reflexionar a la classe política i econòmica d’aquest país.
Per cert, els espais que s’estan dedicant en la premsa escrita i en la ràdio i televisió són efímers, i això, també s’ha de dir, és producte de la mateixa moneda dels lobbies de pressió.


L'únic problema que li veig és que aquestes mobilitzacions es vulguin utilitzar pels anomenats "anti sistema", aquest és també un perill real que pot ensorrar el què en un principi ha estat una molt bona idea.