dimarts, 19 de juliol del 2011

El misteriós cas de l’Hospital 2 de Maig de Barcelona.-

Pocs dies després de que la Generalitat de Catalunya anunciés el tancament de l’hospital, un misteriós grup de reduït de “treballadors” ha presentat un pla per comprar-lo sota l’aixopluc d’una cooperativa.

L’Hospital, en l’actualitat propietat de la Creu Roja, té previst el seu tancament el proper mes de setembre i en l’actualitat ofereix una atenció concertada amb la sanitat pública a 135.000 usuaris de l’Eixample barceloní. No fa una mica de pudor?.

Algunes consideracions: la Generalitat diu que,malgrat ser una evident necessitat, no el pot gestionar perquè no té recursos (ah! Però no deien que la sanitat i la seva qualitat no es ressentiria?), i com és possible que un petit nombre de “treballadors” sí que tinguin els diners? (alguna cosa no quadra!); a més a més, si continua funcionant, vol dir que la Generalitat renovarà el concert amb la sanitat pública (uf!, quin tuf), i això no s’ha fet amb llum i taquígraf (com dicta una sana democràcia parlamentària!); i a tot això, és o no una privatització descarada?.

Està ben clar que aquets govern es pensa que té carta blanca per desmantellar els serveis públics. El problema és que estem fent uns passos tan descarats cap enrere que ens costarà molt tornar a recuperar un Estat del Benestar insuficient i coix, que ara, més que mai, malgrat ser insuficient, comença a presentar-se com una de les meravelles de la naturalesa humana. Fem-nos-ho mirar!.