divendres, 5 d’agost del 2011

Somàlia.-

Somàlia és una de les altres vergonyes d’Occident. Morir de gana és una de les pitjor tortures per a un ésser humà. Vas morint poc a poc, el teu cos es va deteriorant fins que és irreversible la seva recuperació i quan ho fa, les seqüeles poden ser enormes.

El cas de Somàlia és un escàndol. La ONU la va abandonar a la seva sort i ara fa un crit d’alerta perquè la comunitat internacional no mou ni una ungla per trobar una solució a un problema que afectarà aquesta regió durant generacions.

Occident està massa concentrada en les seves polítiques de retallades i amb les seves estratègies de reduir qualsevol bastió anti-liberal. Simplement, ja no els hem condemnat a morir de gana, per no intervenir davant un conflicte armat que dura més de 20 anys i amb una successió de governs corruptes on els EEUU han tingut un paper fonamental, com sempre, en la responsabilitat de la crisi alimentaria, sinó que els matem, directament, de gana, els assassinem. Sí, sona dur, però és la veritat. Quan una potència mundial mira cap a un altre costat en un cas com aquest, no potser més que còmplice de les morts de milers de persones, sobretot mainada, en mans de la gana i l’oblit internacional.

Arriben les armes i les municions, però no el menjar. Ens hauria de donar vergonya!.