dimecres, 17 de febrer del 2010

The Wall Street Journal, un nou Consell Assessor del Govern Zapatero?

La recomanació d’aquest diari conservador nord americà m’ha fet venir el riure. El Govern, ha dit, no ha de ser tan bon minyó amb els sindicats i els ha de lligar prim. Si els salaris del treballadors i treballadores del nostre país fos, només, una tercera part dels salaris del controladors aeris (amb tots els seus drets), potser també nosaltres tindríem un diari privat per alliçonar econòmicament a d’altres països. És una sort que un diari de tanta “solera” sàpiga que existim i que a sobre es preocupi de donar consells al Govern Estatal (què malament que veuen al pobre Zapatero!). I a sobre gratis!. Jo crec que surt sa compte, a més a més tenen ofertes de subscripció i un web en espanyol (què més vol la Ministra Salgado?, no haurà ni de pagar a un traductor. Encara que potser aquesta sigui una apreciació injusta i sàpiga perfectament l’anglès).
El que passa és que, malauradament pel Govern espanyol, aquest diari econòmic no sembla conèixer gaire bé la realitat del nostre país, perquè la suma dels salaris dels controladors aeris és la xocolata del lloro dels problemes econòmics que tenim, així que el consell, aparentment gratuït, por sortir ben car.
No cal dir que aquest diari conservador té com a màxima la ferma defensa i recolzament del lliure mercat (no entenc com no els hi ha agradat, en un mercat lliure, els salaris dels controladors aeris espanyols, que són l’enveja de tots els directius).
I un fet curiós, després de connectar-me al seu web (en anglès i castellà) no he pogut trobar la notícia a la que faig referència. A veure si serà una invenció periodística per animar els ànims d’en Zapatero?.