divendres, 18 de novembre del 2011

20-N

Coscubiela: ´Les retallades no reactivaran l´economia

Joan Coscubiela.El candidat d'ICV-EUiA considera que els mercats "no són tontos ni gilipolles" (Diari de Girona)

17-11-2011

VOTI AQUESTA NOTÍCIA http://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gifhttp://estaticos02.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/estrella.gif

http://estaticos00.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/tuenti.png

http://estaticos01.diaridegirona.cat/elementosWeb/mediaweb/images/iconos/meneame1vs2.png

Joan Coscubiela. ACN

ESPECIAL 20-N: Candidats |Tot sobre les eleccions

ACN / TERRASSA El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha posat de manifest aquest dijous que els mercats són "cobdiciosos i no tenen ànima", però "no són tontos ni gilipolles" i saben que l'economia no es reactivarà amb més retallades. "Avui la situació dels mercats financers ha confirmat el nostre diagnòstic i la nostra política", ha assegurat en un míting a Terrassa l'ecosocialista, qui augura que la situació fins i tot empitjorarà si, com diuen les enquestes, guanya el PP de Mariano Rajoy. Coscubiela s'ha reivindicat com "el vot més útil d'aquestes eleccions" i ha apostat per una modificació de la Carta Magna: "Si l'Estatut no cap en la Constitució, no queda més remei que reformar la Constitució".

En un dia en què la prima de risc ha fregat els 500 punts, Coscubiela ha argumentat que mesures com la reforma laboral, la congelació de les pensions, la rebaixa dels sous als treballadors públics o la reforma de la Constitució no han servit per calmar els mercats, si no al contrari.

Joan Coscubiela encara la recta final de la campanya electoral -72 hores, segons el seu recompte habitual- amb optimisme. Fins i tot ha dit en to de broma que, si aconsegueix quatre diputats, anirà corrent des de Terrassa fins a la muntanya de la Mola (Vallès Oriental). A més, ha utilitzat la ironia per referir-se al futur de Mariano Rajoy, qui "probablement" sigui president després del 20-N: "Crec que Rajoy, fent honor als seus orígens, ens vindrà a dir alguna cosa així com: 'Españoles, con el gobierno de Zapatero, estábamos al borde del abismo. Ahora hemos dado un paso al frente'". D'aquesta manera, Coscubiela feia referència a un acudit de l'època franquista.

També s'ha remuntat l'època dictatorial parlant de l'oli de ricí per explicar que el PP es "presenta com alternativa" però amb la "mateixa orientació de les polítiques" de retallades socials que ha fet el PSOE. "Amb una diferència: on altres ens proposaven un litre d'oli de ricí, el PP ens diu que deu litres d'oli de ricí. La mateixa recepta però amb més dosi". Si bé en quantitats petites l'oli de ricí es feia servir per les seves propietats curatives, es donava en dosis elevades als presos del règim franquista com a mètode de tortura.

Els ecosocialistes han fet de nou una crida a la participació i a aquells que en altres ocasions van votar el PSC: "Si ha fallat Zapatero, feu fora Zapatero, però no us traïu a vosaltres mateixos. No renuncieu a les vostres il·lusions, als vostres ideals", ha dit el número tres de la llista, Joan Josep Nuet.

El míting ha tingut lloc al centre cívic municipal president Macià de Terrassa, davant d'unes 250 persones.