dijous, 17 de novembre del 2011

Manifest del món del treball

PER UNA SORTIDA JUSTA DE LA CRISI

Davant les eleccions generals del 20 de novembre, les persones sotasignats, gent diversa i procedent del món del treball, conscients del que tota la ciutadania ens juguem en aquesta convocatòria, donem suport a les candidatures d’ICV –EUiA encapçalades per Joan Coscubiela, per les raons següents:

El moment que viu el nostre país i el món posen en evidència que les polítiques neoliberals amb les quals s’està afrontant la crisi, encara l’aprofundeixen més. Són mesures d’ajust , injustes i inútils, que opten per les retallades socials i la pèrdua de drets laborals en lloc d’apostar per la recuperació de l’economia i la creació d’ ocupació. Allà on governen, tant el PP i CiU, com el PSOE, estan fent aquestes mateixes polítiques, que fan recaure sobre els treballadors i treballadores els costos de la crisi.

Davant d’aquesta situació, no volem callar. No acceptem unes xifres d’atur del tot intolerables ni podem ser indiferents contemplant com es deterioren els serveis públics, s’amenaça la sanitat, l’educació i la protecció social i es desmantella l’estat del benestar.

No és cert que no hi hagin altres alternatives. Defensem que és possible sortir de la crisi d’una forma socialment justa, amb un nou model econòmic més sostenible i capaç de crear ocupació estable , segura i amb uns salaris dignes.

Hi ha recursos suficients si paga més qui més té i es lluita de forma decidida contra el frau fiscal i l’economia submergida, però perquè això sigui possible cal una reforma fiscal justa i progressiva. Avui, al nostre país, els empresaris/es tributen menys que els treballadors/es i les grans fortunes a penes paguen impostos. Acabar amb aquests privilegis ha de ser una prioritat.

És també el moment d’introduir formes de fer política més participatives per guanyar en qualitat democràtica. Fets com aprovar una reforma de la Constitució sense participació de la ciutadania no es poden tornar a repetir.

No ens hem de resignar i hem de convertir la indignació en compromís. Cal que els treballadors i treballadores participem en les eleccions i fem sentir la nostra veu. Només d’aquesta manera podrem canviar les coses.

Afirmem que el vot útil de l’esquerra és el d’ICV-EUiA, la força política que té propostes per sortir de la crisi, que ha donat suport als Sindicats en la vaga general contra la reforma laboral i que està al costat dels treballadors i treballadores defensant els seus interessos i, amb la ciutadania, lluitant contra les retallades.

Per garantir polítiques d’esquerres i defensar els drets socials i laborals, és necessari que, a tot Catalunya, les candidatures d’ICV-EUiA surtin reforçades d’aquestes eleccions. Les persones que les integren coneixen el món del treball i lluiten en favor d’una societat més justa. Fem-los confiança!

EL PROPER 20 DE NOVEMBRE, DONEM SUPORT A LES CANDIDATURES D’ICV-EUiA QUE ENCAPÇALA JOAN COSCUBIELA