dijous, 17 de novembre del 2011

Joan Coscubiela vol ser el portaveu dels drets dels treballadors i treballadores al Congrés

El cap de llista d’ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha assegurat avui durant una roda de premsa en una empresa de Capellades que serà el “portaveu dels drets dels treballadors i treballadores” al Congrés en una legislatura que, ha dit, els temes laborals i socials vinculats a l’amenaça d’una nova reforma laboral i de carregar-se la negociació col·lectiva estaran molt presents en la cambra baixa. Pel seu clar vincle amb el món del treball, Coscubiela ha assegurat que “és evident que puc fer bé aqueta funció de defensar els interessos dels treballadors canalitzats a través de les organitzacions sindicals”.

Per a Coscubiela, que ha rebut el suport de més d’un miler de sindicalistes d’empreses de diferents sectors que han signat el manifest Per una sortida justa de la crisi, “posa de manifest la importància que el món del treball li dóna a aquestes eleccions” i ha remarcat que “no estan disposats a callar”. “Volen parlar donant suport a la coalició que ha demostrat que sempre està al costat dels treballadors i treballadores a les verdes in a les madures”, ha dit Coscubiela.

En aquest sentit, el cap de llista d’ICV-EUiA ha assegurat que “qui signa el manifest i les persones que ells representen saben qui és Joan Coscubiela i amb qui s’estan jugant els quartos si voten a la nostra candidatura i saben fins a quin punt he estat al costat de la gent”.

De fet, els signants del Manifest afirmen que el moment que viu el nostre país i el món posen en evidència que les polítiques neoliberals amb les quals s’està afrontant la crisi, encara l’aprofundeixen més. “Són mesures d’ajust , injustes i inútils, que opten per les retallades socials i la pèrdua de drets laborals en lloc d’apostar per la recuperació de l’economia i la creació d’ ocupació. Allà on governen, tant el PP i CiU, com el PSOE, estan fent aquestes mateixes polítiques, que fan recaure sobre els treballadors i treballadores els costos de la crisi”, denuncien.

Per això, davant d’aquesta situació, asseguren que ni volen callar ni accepten unes “xifres d’atur del tot intolerables” ni poden ser indiferents contemplant com es deterioren els serveis públics, s’amenaça la sanitat, l’educació i la protecció social i es desmantella l’estat del benestar. “No és cert que no hi hagin altres alternatives. Defensem que és possible sortir de la crisi d’una forma socialment justa, amb un nou model econòmic més sostenible i capaç de crear ocupació estable , segura i amb uns salaris dignes”, diuen per la qual cosa acaben demanant el vot i “la confiança” per la coalició per garantir les polítiques d’esquerres i la defensa dels drets socials i laborals

Des de Capellades, a l’Anoia, una comarca especialment afectada per la crisi econòmica, Coscubiela ha volgut visitar una empresa dedicada a les infraestructures industrials que, ha dit, és “un cas pràctic que les propostes d’ICV-EUiA són sèries i absolutament viables”. “L’economia catalana i l’espanyola té potencialitat per crear ocupació, cap sector és obsolet i tots poden contribuir a la sortida de la crisi econòmica”, ha remarcat Coscubiela. Però per això, ha dit, calen polítiques públiques de suport a les polítiques econòmiques i incentius pel sector industrial. “Cal un sector públic potent amb recursos fiscals suficients”, ha afegit.